tiistai 25. lokakuuta 2011

Uusi ompelukone

Niin, kerroinkin jo, että aloitin tytölle tunikaa tekemään. Protokappaleen surautin saumurilla kasaan perjantaina illalla ja sitä myös sovitettiin heti. Syksyn Ottobren tunikamalli oli hyvä, hiukan kaula-aukkoa pitää pienentää ja hihaa lyhentää jotta siitä tulee omaan makuun sopiva. Seuraava ongelma on kun pääntie, hihansuut ja helma tulisi huolitella kaitaleella. Ja noin lähemmän tarkastelun jälkeen en usko saavani koneeseeni 2 neulaa. Ja ohjekirja on luonnollisesti hukassa. 

Aloin tässä jo pohtia 2.koneen hankkimista. Ja vieläpä tänään on kaupungissa ompelukoneesittelijä. Valikoimissa mm. Janome -merkkisiä koneita. Nimi on outo ja lisätietoa olen tässä sopivan tilaisuuden tullen netistä googlannut. Konemerkki saa pelkkiä kehuja keskustelupalstoilla. Valmistaja ilmeisesti tehnyt ammattikäyttöön koneita alkujaan.


Janome - täältä


Muutaman ulkoamisen nettikaupan löysin, sillä niissä useimmin hinnat paljonkin edullisempia kuin Suomessa. Saksassa löytyi Naehmachinen Center jolla Janomet valikoimassa. Briteissä taas Sewing Machines Direct. Heillä valikoimissa muitakin koneita. Kotimainen ompelukone nettikauppa vaihtoehtokin löytyi, eli ompelukonenetti.

Oma koneeni on Pfaff Selectline. Kuva alla on uudemmasta versiosta kuin mitä omani on. Koneeni on jo 5-6 vuotta vanha ja se oli toiminut esittelykoneena. Loistava kone, ei moittimista. Tosin kaikkea mitä haluaisin ommella ei taida ihan onnistua tällä kuten toivoisin. Kunhan löydän manuaalin, niin tiedän taas vähän enemmän. 2 neulalla ompelu, aplikointi, paininjalan säätö...


Peitetikkikone se vasta olisikin jotain....

4 kommenttia:

  1. Heippa!
    Ootko kokeillut sitä kaksoisneulaa sun koneeseen? Siinä on ihan samanlainen se pää kuin normaalissa neulassa joten ihmettelen jos ei sopisi! Ja kun sun kone ei ton vanhempi edes ole. Toi aplikointi ja paininjalan säätö onkin sitten asia erikseen...

    -Kati

    VastaaPoista
  2. Moi - mulle selvisi tänään että kaksoisneula on jotain muuta kuin kuvittelin - ei ole kokemusta moisesta :) Eli pitänee varmaan marssia ompelukoneliikkeeseen ostamaan ko. kaksoisneula. Ei tälläistä opetettu koulussa :) Aplikointitikkiä harjoitteli eilen koneella ja luulen että se löytyi. Paininjalansäätöä sitten taas pitää etsiskellä vielä.

    VastaaPoista
  3. No hyvä että neulaongelma ratkesi! :) (Niitä neuloja saa muuten ihan kangaskaupoistakin).
    Tota paininjalan säätöä ei tunnu kaikista koneista löytyvän, mutta jos meinasit sitä aplikointeihin niin sujuvasti mä oon ainakin tehnyt vaikka mun koneesta ei sitä löydykkään.

    -Kati

    VastaaPoista
  4. Joo pitää alkaa testailla - löysin pari kuvaa jotka olen kopioinut joskus aplikointeja varten. Pitää vain alkaa haalia applikointikangasta ja eri värejä. Harmi että viikonloppuna on nyt niin paljon menoa ettei ehdi tehdä :)

    VastaaPoista

Jätä toki ajatus, kommentti tai kysymys. Please leave comment, question or idea. Thanks!