torstai 31. toukokuuta 2012

Kevään välitsekkaus puutarhaan

Luonnoksiin oli jäänyt pölyttymään tämä postaus. Julkaistaas pois :)

Mökillä viimein kaikki 20 omenapuuta on leikattu ja nyt pitkään jatkunu projekti niiden parissa saa jäädä hautumaan syksyyn asti. Tuntuu todella vaikealta irrottaa ajatukset puiden versoista. Aloitin puiden leikkaamisen 1. huhtikuuta ja valmista tuli 13.5. Vuokraemäntä auttoi osan kanssa. Saattaisin laittaa pari puuta matalaksi jos olisi omat puut. Mutta näihin ei ole syytä kajota.

Pihamaalla esiin pulpahtaneet narisiisit alkaa jo nuupahdella. Ja siniset pienet kukkaset on kadonneet jo lannoittamaan maata. Kirpparilta löysin 2 palavan rakkauden taimea ja ne laitoin maahan sunnuntaina. Isänäiti tykkäsi tuosta kukasta ja itsekin olen sen erilaisuuteen tykästynyt.

Palava rakkaus

Palava rakkaus

Syksyllä istutin pari ruusua jotka ei menestyneet talven yli. Harmi juttu. Luin kirjaa Pihapiiri uudistuu (kirj. Samuelsson ja Schenkmanis 1994) ja siellä kerrottiin mm. että ruusu tulisi istuttaa tarpeeksi syvälle jotta se pärjään talven yli. Ja ruusu tulisi istuttaa keväällä, ei mielellään syksyllä. Onneksi eivät olleet hinnaltaan kovin kalliita.


Kotona kasvattelen ikkunalaudalla Kosmoskukkaa ja Kesämalvikkia. Siemenet iti todella hyvin ja varret on alkaneet kasvaa nopeasti. 

Kosmoskukka





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Jätä toki ajatus, kommentti tai kysymys. Please leave comment, question or idea. Thanks!