perjantai 20. tammikuuta 2012

Designpääkaupunki Helsinki

Ajattelin ensin alkuun pikaisesti vain heittäväni tänne pari kuvaa ja kuittaavani aiheen parilla lauseella. Lusikka osuikin isompaan keittoon ja sitä pitää alkaa purkamaan alkaen A:sta. 

Helsinki toimii vuonna 2012 designpääkaupunkina. Tuttavallisemmin WDC Helsinki 2012 nimellä nettisivuilla kutsuttua tapahtumavuotta juhlistetaan monin tavoin. Linkkejä löytyy joka lähtöön. Erityisesti Marikylä kiinnostaa.

WDC Helsinkin 2012 kauppa on myös auki Finnish Design Shopissa. Näitä alla esiteltyjä tuotteita ei sieltä kuitenkaan löydy.

Ja minä lähestyn tätä asiaa taas tuotetasolla.

Arabialla on neljä desinia mukeihin designpääkaupunkivuoden teemalla. Nämä mukit ovat makuuni! Sarjaan kuuluu neljä mukia ja niiden suunnittelija on TAIKista 2007 valmistunut Miira Zukale. Mukeissa on neljä teemaa (Puisto, Meri, Kortteli, Keskusta), jotka palauttavat omistajalleen mieleen Helsingin arkkitehtuurin, merimaisemat, puistot, torit sekä parhaat kulkuvälineet, ratikan ja pyörän. Mukit on valmistettu Arabian tehtaalla Helsingissä.

Helsinki-Helsingfors mukit

 


 Marimekon Helsinki-Helsingfors -kuosilla mm. juhlistetaan designpääkaupunkivuotta. Kuosi on Per-Olof Nyströmin käsialaa. 






Muotoilijoiden Halonen & Korolaisen Puistotie-kangas Marimekolla seuraa samassa designpääkaupunkisarjassa.

Puistotie kolmessa eri värissä


Iittalalla on omat designpääkaupunki teema-mukit suunnittelijana Per Joshepson. Sarjaan HEL2012 kuuluu myös lautanen 22cm ja espressosetti. Tämä Ruotsalaisen design ei minua juuri sykähdytä. Olkoonkin että design on uudenlainen suomalaiseen muotoiluun nähden.




1 kommentti:

  1. Ihailin juuri tänään Prismassa noita Arabian mukeja. Voi kun tekisivät Turusta vastaavia, heti ostaisin. Helsinki-muki ajatuksena tuntuu turhan kaukaiselta vaikka miten hienoja olisivat. Nuo suhruisemmat designit eivät minunkaan silmääni miellyttäneet, vaikka sieltä muutama hieno yksityiskohta löytyikin. Kangasta en ole livenä nähnytkään, tuossa näyttää kauniilta.

    VastaaPoista

Jätä toki ajatus, kommentti tai kysymys. Please leave comment, question or idea. Thanks!